tisdag 30 mars 2010

Ååååhhh!

Vem har egentligen bestämt att man måste sova på kvällen och vara vaken på morgonen? Jag vill ju göra precis tvärtom, jag är pigg nu men imorgon bitti kommer jag vara sååå trött... dax att börja packa!

tebax i ruta ett!

Så blev det så där igen, att jag inte tar mig tid att skriva... det är jäkligt synd för jag glömmer så fort.

Kanske är det för att jag inte känner att jag har tid eller för att jag tycker att det inte händer något särskilt. Men tänker jag efter och tar mig tid så finns det ett antal saker jag borde skriva om... det första är det avslutade kostymprojektet, som trots tidsbrist blev färdigt. Jag hann till och med fota kostymen på min underbara modell Kacper, det var fantastiskt att arbeta med en verklig person som dessutom kunde agera i kläderna. Klassen hade presentation och efterföljande vernissage i utställningshallen, punschpraliner och Gipsy Kings.

Sen var jag bara så trött, så trött och ville bara sova i hundra år. Då drog filmfestivalen i gång, tänk en egen filmfestival i lilla, glesbygds Dalsland, det är fint! Jag flyttade hit för att bli textilkonstnär (eller något i den stilen) men har istället blivit biografmaskinist, har även upptäckt en fasination för maskinestetik. Dessutom fick jag ta med min kärlek och titta på ett par filmer, fick nästan lite nykär-pirr i biomörkret.

Den obligatoriska och ständigt återkommande VGK-veckan minns jag tillbaka som i ett töcken En stark längtan att få krypa tillbaks i sängen och dra täcket långt över huvudet och inte vakna på väldigt, väldigt länge. Mot slutet av veckan blev jag lite mera medgörlig och lyckades åstadkomma ett par modellstudier i alla fall.

Igår satte en kurs igång, vi ska jobba med rum. Jag försöker vara positiv, nyfiken och engagerad men verkar ha fastnat lite i någon sorts trotsighet där jag ifrågasätter allting. Det börjar bli lite pinsamt, men förhoppningsvis går det över om jag får lämna Långed några dagar.

lördag 13 mars 2010

raggarrunda!





,


-ÄÄÄÄÄÄÄÄÄVETYYYYYR!!!
Med Annikas fina, nya, gamla bil drog vi på raggarrunda till Bengan. Helt fantastiskt, solen lyste, Annika körde säkert, Bebben var med, Adina satt där bak, Returen var öppen och jag hittade en fin kavaj för 20 spänn.
Innan jag flyttade till Dalsland har jag aldrig känt något behov av att ha bil och har således inget körkort, sanningen är att jag aldrig ens har övningskört... men det ska bli ändring på det!
För att citera Annika "Friheten luktar vattenmelon, hörrni!" Det ingick en wunder baum i bilköpet såklart. Och sen kunde vi konstatera att Putte (ja bilen heter så, men vi har inte behövt putta på han än) spinner som en katt, en ganska gammal och rostig katt!

Ibland behöver man lite lugn och ro. Jag tog en hemmadag igår och tog hand om mitt försummade hem. Hade nästan glömt bort att jag har en lägenhet efersom jag praktiskt taget bott i skolan de senaste två veckorna. För att få motivation att städa bjöd jag hit vännen Linus att äta middag, man kan ju inte vara asocial hela dagen. Vi rostade grönsaker i ugnen och frossade i glass med chokladsås, mums!
När det nu är rent hemma så passade jag på att ta hand om mig själv också, så morgonen började med morotsjos, det här kommer att bli en bra dag!

tisdag 9 mars 2010

Välkommen till 2000-talet!





Nu har det äntligen inräffat, jag har blivigt med internet!


Min bästa vän Elin hälsade mig välkommen till den moderna tiden och jag kände att det var dax att krypa fram bakom min sten i skogen. Det mest fantastiska är att jag nu mera även är begåvad med spotify, från och med nu ska det alltid ljuda sköna rytmer på kyrkbacken, yeah!

Tro för den delen inte att jag bara suttit hemma och okynnes-surfat hela dagen... nä det gör jag på natten. Skolarbetet flyter på även om jag har svårt att ta mig upp på mornarna. Idag har jag färgat tyg och provmålat lite med reaktiva färger, försöker få fram den riktiga påfågel-känslan. Jag satt i nästa två timmar och knöt in knappar i tyget , det kan nog bli fint.

Har även återupptäckt världens bästa snack från dagis-tiden, nämnligen stjälkselleri med jordnötssmör, det må låta som en skum kombination men det smakar fantastiskt!

söndag 7 mars 2010

Vilket anti-klimax!

Jag vaknade, jag diskade, jag städade... lite iallafall!

Jag laddade med mackor å en extra kopp kaffe, för nu äntligen skulle jag bli med internet.

Tog den långa vägen, den genom skogen för att komma till affären. Fotade det vackra, dalsländska, soldränkta vinterlandskapet å planerade min hemma-kväll, äntligen skulle jag kunna sitta hemma å titta på filmklipp och lyssna på musik.

Efter ett par kilometers snö-pulsande kommer jag, lite lagom svettig och förväntansfull, till paketutlämningen där jag med fasa få höra att mitt paket är borta... BORTA!!! Det kom tydligen inte med i leveransen, jag som trodde att det var själva vitsen med mobilt bredband, att man kunde ta det med sig.

Snacka om anti-klimax!

Förvirrad och ställd söker jag mig till skolan och får ingenting vettigt gjort... kanske, kanske kommer mitt paket imorgon?

onsdag 3 mars 2010

Det finns hopp!

Attans, det blev väl inte mer än...tjaa, tre inlägg innan jag gav upp det här!

Men nu finns det hopp ska du veta, jag har nämnligen äntligen, äntligen velat färdigt å fixat mig internet... ja, INTERNET kan vara lösningen! Så om tre till fem dagar är jag stolt ägare av ett mobilt bredband, inte illa... eller kanske har jag bundit upp en del av min själ i 18mån?

En kort resumé om det jag inte har skrivit om och låtit bli att dokumentera är;

Kostymprojektet, en påfågel, bullbak, en morsa på besök, resan till Skåne, en picknick, sena nätter på skolan, ett icke fungerande avlopp, snö, snö, massa snö, stickförbud och kålpudding.

Nu ska jag hem och tömma pixi på bilder så jag kan börja fota igen.

Puss och gonatt!